Wie we zijn

Of eigenlijk, wie ik ben 

"Iedere interimmer kent het wel. De periode dat ongeveer iedereen op een mooie opdracht zit, maar jij niet...

Zo'n fase had ik in de zomer van 2019. En tijdens de dagelijkse beslommeringen vroeg ik me af of ik toch niet íets over het hoofd had gezien om mijn zichtbaarheid te vergroten. Want ik had ongeveer alles gedaan om anderen (lees: opdrachtgevers) te laten weten dat ik beschikbaar was. Mijn CV geactualiseerd en in de kaartenbak bij de bureaus, besturen in mijn regio aangeschreven en mijn website maar weer eens van een nieuwe look voorzien.

Maar niets leidde tot een opdracht.

Die zichtbaarheid bleef maar door mijn hoofd spoken. Want als opdrachtgevers zouden weten dat ik beschikbaar ben, dan zouden ze me toch benaderen? En zouden er meer interimmers zijn die in een klus-loze periode zitten? Wat als we onze krachten bundelen? Zoiets als een platform voor en door interimmers uit het onderwijs?

LinkedIn

Deze gedachten plaatste ik begin september in een artikeltje op LinkedIn. Interimmers uit mijn netwerk en daarbuiten reageerden enthousiast op mijn idee en boden aan met me mee te denken.

We bedachten een openbaar platform waar wij, interimmers in het onderwijs, onszelf kunnen presenteren. Gewoon op laagdrempelige wijze, met een foto, CV, referentie en eventueel een link naar de eigen bedrijfswebsite.

Een platform dat voor iedereen toegankelijk zou zijn, maar natuurlijk vooral voor potentiële opdrachtgevers uit het onderwijs. Een platform met de bedoeling om ook elkaar te kunnen vinden. Want hoe fijn zou het zijn als wij ons eigen netwerk zouden kunnen opbouwen, elkaar zouden kunnen attenderen op passende opdrachten en kennis zouden kunnen delen met elkaar?

Hoge kosten

Een artikel in de Volkskrant, waarin een schooldirecteur sprak over de hoge kosten van interim-directeuren en interim intern begeleiders, gaf het laatste zetje. Want ja, die schooldirecteur had natuurlijk helemaal gelijk. Interimmers inhuren via bureaus met een marge van tientallen procenten op ieder gewerkt uur kost het onderwijs een hoop geld. 

Dus wat als wij die marge er tussenuit halen? En het onderwijs laten weten dat wij, zzp interimmers, gewoon rechtstreeks gevonden kunnen worden?

Interim-Onderwijs.nl was geboren."

 

Natalie, werk jij ook nog als interimmer?

Jazeker!

Mijn profiel en directe contactgegevens vind je hier.

Is Interim-Onderwijs.nl een bemiddelingsbureau?

Nee.

Interim-Onderwijs.nl is een non-profit platform van zzp interim-professionals, die graag zichtbaar en vindbaar willen zijn. De meeste interimmers op ons platform zijn ook bekend bij de bureaus en via hen bemiddelbaar. Dan geldt een fee of bemiddelingstarief tot wel 30% (!!!) op het uurtarief van de zzp interimmer. En dat terwijl dezelfde kwaliteit geboden wordt. 

Opdrachtgevers uit het onderwijs kiezen er daarom steeds vaker voor zelf hun interim-professional te vinden op ons platform.

Zijn er kosten van toepassing bij een match?

Nee.

Voor opdrachtgevers uit het onderwijs worden geen kosten in rekening gebracht. Ook niet als het tot een match komt met één van de professionals op ons platform. 

Alle interim-professionals op onze site betalen zelf voor hun vermelding en openbare profiel. Deze jaarlijkse kosten zijn fiscaal aftrekbaar. 

Hoe borgt Interim-Onderwijs.nl de kwaliteit van de professionals op haar platform?

Interim-Onderwijs.nl is een open platform van en door interim professionals. Ons uitgangspunt is dat we vertrouwen op de deskundigheid en integriteit van iedere zelfstandige interimmer die bij ons angesloten is. Wel checken we de inschrijving bij de KvK, want dat is voorwaarde om ingeschreven te staan.

Interim-Onderwijs behoudt zich het recht voor om interimmers niet in te schrijven en/of van ons platform te verwijderen. 

Staat jouw vraag er niet tussen?

Stuur Natalie dan een berichtje.


De kleine lettertjes

Interim-Onderwijs.nl heeft haar best gedaan om deze website zo goed en compleet mogelijk in te richten en kan niet aansprakelijk gesteld worden voor onjuiste informatie of onvolkomenheden op de site. Mocht iets niet kloppen, geef dat dat zo spoedig mogelijk aan ons door.